Hiç bir Kuruluşun kötü performans gösteren bir SAM çözümü ile kapana kısılmış hissetmemesi gerektiğine inanıyoruz.

Kategori: Basın, Genel, Güvenlik, SAM, Yazılım Varlık Yönetimi

SAM (Yazılım Varlık Yönetimi) çözümünüzden değer elde ediyor musunuz?

Software Asset Management-SAM sağlayıcınız beklentilerinizi karşılayıp ihtiyaç duyduğunuz her şeyi size sunuyor mu? Ne aramalısınız? SAM çözümünüzden en yüksek değeri elde etmek için hangi adımları atabilirsiniz?

Çoğu zaman, kuruluşlar belirli bir görevi yerine getireceğine inandıkları, ne var ki sonradan beklentileri karşılayamadığını anladıkları bir çözüm uygulamış oluyorlar. Beklentiler genellikle yetersiz destek veya teknik etkinlik ya da her ikisinin eksikliği nedeniyle karşılanamıyor. Bu durum, SAM çözümleri için de farklı değil ve ne yazık ki bu tür memnuniyetsizlikler yaşayan çok fazla örnek olduğunu görüyoruz. Bu sorunla karşılaşanlar, ek maliyet ya da operasyonel aksaklıklara yaşamadan sorunu gidermek için eylemde bulunamıyorlar.

Hiçbir Kuruluşun kötü performans gösteren bir çözümle kapana kısılmış hissetmemesi gerektiğine inanıyoruz.

SAM çözümünden ne beklemeniz gerekir?

Mevcut SAM çözümünüzün veya sağlayıcınızın olması gereken her şeyi sağlayıp sağlamadığını anlamak, oldukça basittir ve bazı önemli soruların cevaplanmasıyla bulunabilir:

Aşağıdakiler dahil olmak üzere, gelişmiş SAM’in tüm avantajlarından faydalanıyor musunuz:

•   Lisans optimizasyonu ve sözleşme yönetimi ile maliyet tasarrufu
  •   Operasyonel ve üretkenlik kazanımları
  •   Gelişmiş uyumluluk ve iyileştirilmiş güvenlik nedeniyle azaltılmış kurumsal risk
  •   Daha iyi karar verme, BT stratejisi ve yatırım planlaması

BT alanınızın eksiksiz, doğru uçtan uca kapsama alanı ve görünürlüğe sahip olduğundan emin misiniz? Bilgi mevcut olsa bile, kullanıcılar ve paydaşlar için hızlı erişim elde etmek ve / veya değerli istihbarata dönüştürmek ne kadar kolay? Bu temel gereksinimleri karşılayamayan çok çözüm hala mevcut ne yazık ki.

En iyi çözümler yüksek oranda otomatikleştirilir, bu da zaman alan, maliyet getiren elle müdahale ihtiyacını azaltır, ancak titiz bir işlem denetimi olmaksızın hatalara yol açabilir. Sizin çözümünüz ne kadar çaba ve kaynak gerektirir? Bir dokunuş ile dinamik  Etkin Lisans Poziyonu-ELP’ye erişebilir misiniz?

Yaklaşan bir üretici denetimiyle ilgili bildirim aldıysanız, tamamen hazırlıklı olduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?

Çözüm tam olarak kullanılıyor mu? Genellikle, uygulamadan fayda sağlamak kilit kullanıcıların veya sistem yöneticilerin aldıkları düşük eğitim ve bilgi aktarımındaki beceri düzeylerine bağlı kalır.

Sürekli değer elde etmenizi sağlamak SAM çözümünün bir parçası olarak teknik desteğe ve uzmanlığa sürekli erişim gerektirir. Aldığınız destek düzeyinden ne kadar memnunsunuz?

Güncellemeleri veya yeni sürümleri uygulamak ne kadar kolay? Pahalı ve son derece yıkıcı aktarımların size yansıması nedir?

Çözüm, diğer sistemlerinizle-ITAM veya ITSM‘yi kapsayanlar gibi- tam olarak entegre oluyor mu? Mevcut yatırımları koruyor ve en zengin BT yönetimi deneyimini sağlıyor mu?

SAM çözümünüzün geleceği ne kadar uyumlu? BT gelişmeye devam ederken, ilgili yönetim zorlukları da aynı zamanda gelişmeye devam eder. Bu zorluklar ortaya çıktıkça uyum sağlayabilecek ve esnek bir çözüme sahip olmak önemlidir.

Elbette soruların listesi daha uzun olabilirdi ama bunlardan herhangi birine verilen olumsuz cevap, muhtemelen mevcut SAM çözümünüzün veya sağlayıcınızın değerini sorgulamak ve buna göre karşılık vermek için bir nedendir.

Seçenekleriniz neler?

Daha fazla analiz mevcut çözümünüzün eksikliklerini doğrularsa, bir dizi seçenek vardır:

1. SAM çözüm sağlayıcısına geri dönün ve bir iyileştirme isteyin
  2. Sözleşmeyi feshet ve alternatif bir çözüm ara
  3. Sözleşmenin sona ermesi veya yenilenme zamanını bekleyin
  4. Maliyet-nötr “Swap-out” hakkında başka bir sağlayıcıyla konuşun

Tecrübelerimize göre, çoğu kuruluş 1 veya 3 numaralı seçeneklerinden birini tercih etme eğilimindedir, bunların her ikisi de genellikle son kullanıcı için önemli bir iyileştirme veya fayda sağlamaz. Seçenek 2 nadiren tercih edilir ve çok ciddi bir ihlal olmadıkça, müşterinin diğer bir lisanslama taahhüdü var olan lisanslamanın yanı sıra ek efor ve maliyet getirir.

Açık bir şekilde harekete geçme konusundaki çekingenlik, finansal ve kişisel risk almaktan (ki,hiç kimse ne kadar yanıltılmış olursa olsun, yanlış değerlendirilmiş bir yatırım kararı için  sorumluluk üstlenmek istememektedir) ve bunun operasyonel etkisi bir “kaldır ve değiştir” aktivitesinin taşıdığı riski üstlenmek anlamına gelir.

Şimdiye kadar ilk 3 seçenek tamamen anlaşılabilir ama 4. seçenek nedir?

Şimdi SAM çözümünüz için “Swap-out” önerisini dikkate alma zamanı

Uygulama maliyetlerini kapsayan ve ek finansal yük getirmeyen, tercih edilen bir çözüm sağlayıcı bu imkanı sunar ise ne olur? İşte Certero’nun teklifi tam olarak böyle bir alternatif.

Certero, müşterilerin gelişmiş SAM programının tüm faydalarını tam olarak gerçekleştirmelerini sağlayan en iyi ve yüksek otomatikleştirilmiş özelliklere sahip çözümleri sunma konusunda kararlıdır. Çözüm olarak, oldukça cazip, sıfır maliyetli bir “Swap-out” anlaşması sunuyoruz.

Ellerinizden bağlı hissediyorsanız veya çok daha iyi bir SAM deneyimine sahip olabileceğinizden emin değilseniz daha iyi bir yol olduğunu unutmayın…

"Swap-out" hakkında demo isteğinde bulunmak için hemen iletişime geçin!

“Sadece daha iyi bir deneyim…”

Gerçek hayattaki müşteri deneyimlerine ve %100 memnuniyet derecesine sahip olmanın pazarlama taktiklerinden daha güvenilir olduğuna inanıyoruz. Müşterilerimizin, Certero ile “Sadece daha iyi bir deneyim…” dediğini duymaktan gurur duyuyoruz.

*Gartner Peer Insights‘dan neden en yüksek puan alan SAM çözümü olduğumuzu öğrenin.